lauantaina, joulukuuta 30, 2006

Finlexin käytettävyys, tipping point ja parhaat vieraat

Mahtavaa olla jälleen Bloggerissa. Yli viikkoon en ole päässyt tänne sisälle, koska langaton tukiasemani tarjosi sellaista nimipalvelinta, joka ei tiedä Bloggerista mitään, enkä millään itse ymmärtänyt, että mistä on kysymys.

Oikeusministeriö tiedottaa, että Finlex-säädöskokoelmaa voi nyt käyttää Microsoft Wordin kautta.

Uudenlainen lakitietojen etsintä on mahdollista ns. oheistietohaun avulla. Oheistietohaussa Word-tekstinkäsittelyohjelman reunaan tulee erillinen hakulomake. Finlexin oheistietohaku mahdollistaa suomalaisten lakitekstien etsimisen siten, että käyttäjä ei joudu siirtymään erikseen Finlex-palvelun verkkosivuille.


Uuh, oliko tämä todellakin kaikkein kiireellisin kaikista kehitettävistä asioista, jos tähän mennessä Finlex ei ole saanut aikaan edes hakukenttää palvelunsa etusivulle? Myös Firefox-haku-plugin-palikka tai mahdollisuus ladata säädöskokoelma raakatekstinä omalle tietokoneelle olisi voinut olla ihan rautaa - mutta MS Word -oheistietohaku? Erityisen omituista tämä on siksi, että OM on julkishallinnon tahoista edistyneimpiä OpenOfficen käyttäjiä. Miksi Microsoftin asiakkaat ovat se kohderyhmä, joiden osalta käytettävyyttä ollaan erityisesti kiinnostuneita parantamaan?

On siistiä kun voi aina valittaa muodosta ja olla puuttumatta sisältöön, se olisi kuitenkin vaan vaikeaa ja hankalaa, eivätkä aivot riittäisi. Hyvähyvä.

Rekisteröidyin juuri kotikokki.netiin, voin sitten naputtaa kaikki org-päivien ruoat sinne (ilmoitan sitten kun olen valmis). Kotikokki.net on ihkua yhteiskunnallista yrittämistä, kotiruokakulttuurin edistämistä ja uusavuttomuuden kitkemistä vapaaehtoisvoimin, taustalla kolmen innokkaan nuoren miehen tiimi, kaikki ihan megarekrytoitavia, hmm hmm hmm.

Olen vieläkin vaan lukenut Jonaksen mulle pakkolainaamaa Tipping Pointia (huolestuttavaa että joulunakaan ei ole ikinä aikaa lukea). Siellä puhutaan pääasiassa siis sellaisesta, että miksi jotkut viestit ja ilmiöt jäävät elämään ja miksi jotkut eivät jää, jotkut viestit ovat liimautuvampia, stickympia, kuin toiset. Oli kiva havainto, että Marinadi on juuri sellainen connector, kuin mistä Tippingissä puhutaan, sellainen, joka on yhteydessä tosi moneen ihmiseen ja jonka tekemillä ja sanomilla asioilla on oikeasti vaikutus toisiin ihmisiin. Jos Veloena olisi mainstreampimpi (tai vähemmän tietoinen omasta erilaisuudestaan :P) niin Veloena olisi myös, ehdottomasti.

Hii, tykkään tänään niin kaikesta. Meillä on ollut kivoja vieraita, sen tietää siitä, että normaalit nukkumaanmenoajat ylitettiin viidellä tunnilla. Jos on tyhmiä vieraita, niin ehtii aina ajoissa nukkumaan, kivojen vieraiden kanssa ei koskaan. Aika parasta.

3 kommenttia:

Mari(nadi) Koo kirjoitti...

No huh! Olen itsekin joskus lukenut tuon Tipping Pointin, mutta enpä osaa ajatella itseäni noin hienossa roolissa. Tässähän tulee paineita, jos sanomisillani ja tekemisilläni on oikeasti vaikutustakin. Minä kun vain ajattelen blogailevani ja siinä sivussa tapaan ihmisiä ja pyörähtelen vähän siellä ja täällä...

Mutta kiitos kovasti, lämmitti mieltä :)

Anonyymi kirjoitti...

tipping point on hieno konsepti, sen näkee toteutuvan niin monesti. itse en kyllä usko, että henkilö on pelkästään vain maven, connnector tai salesman - maven+connector yhdistyvät mielestäni usein, taivuttelevaa myyntimes-roolia on ehkä vähän vaikeampi taasen ympätä kumpaankaan noista

Tea kirjoitti...

Marinadi: Kyllä sä olet se henkilö, joka laittaa asiat tapahtumaan. Sun vetovoimasi ei valitettavasti riittänyt saamaan minua blogipikkujouluihin (sorry, perhesyyt), mutta käsittääkseni aika suuren lauman (+paljon jälkilaineita) sä kyllä aikaansait. Varjopikkujoulutkin vielä. Samoin Kulutusjuhla ja kaikki mahdolliset keskustelut, mitä sä nostatat. Mä olen ainakin tällaisessa käsityksessä ja aion pitäytyäkin siinä :).

Sami O: Joo, ei kukaan ole myöskään puhtaasti vain yhden jungilaisenkaan arkkityypin tai keirseyn tempperamenttiluokan edustaja. Tällaiset ovat aina vaan välineitä erilaisten persoonallisuuksien tai käyttäytymismallien luokitteluun, mutta eivät ikinä jonkin yksilön täydellisesti kuvaavia malleja. Anyway, nuo ovat hyviä ja oivaltavia yleistyksiä.