lauantaina, syyskuuta 16, 2006

fon-tukiasema saapunut ja käytössä

Olen aikaisemmin luvannut blogata enemmän Fonista. Fon-tukiasema saapui noin viikon kuluttua tilaamisesta ja se tuotiin paikallisen lähettipalvelun toimesta kotiovelle asti. Laite, softa ja postikulut (Espanjasta) maksoivat yhteensä vajaat 18 euroa.

Fonin konsepti on lyhyesti sellainen, että se myy alihintaisia tukiasemia, joilla ihmiset voivat jakaa ostamaansa laajakaistaa muille. Laajakaistansa jakavat voivat itse vierailla muiden verkoissa ilmaiseksi, mutta muut joutuvat maksamaan verkon käytöstä. Tämä on tosin teleoperaattoreille suuri ongelma, enkä itsekään tiedä, että mitä palveluntarjoajani tykkää Fonista.

Fon-tukiaseman asentaminen oli vaivattomampaa kuin OpenSparkin, sillä sähköpostivarmennuksia ei tarvinnut odotella. Verkossa, jossa kaikkien siihen liitettävien laitteiden mac-osoitteet on ilmoitettava ylläpitäjälle vuorokautta aikaisemmin, tämä oli jopa erittäin ankeaa, koska sähköpostilinkkiä piti klikata jo ennen kun OpenSpark ryhtyi toimimaan, mutta verkkoon ei päässyt millään muulla laitteella. Onneksi oli lähikirjasto auki.

Mainonnassaan Fon hyödyntää rajusti vallankumoussymboliikkaa- ja sanastoa. Hotspotista ilmoittava tarra esittää viisisakaraista oranssia tähteä ja Fon mielellään alleviivaa olevansa "movement" (mikä espanjaksi ilmaistuna, movimiento, kuulostaa vielä vaikuttavammalta). Liiketoimintaideana Fon on samaa luokkaa kuin omistajatahoillansa Googlella ja Skypella: käyttäjille paljon win-win-kokemuksia ja niille perustuvaa vahvaa sitoutumista yrityksen palveluihin.

Fonin markkinointi on myös rajusti edellä OpenSparkia. Fon tiedostaa paremmin esimerkiksi asiakkaidensa halut personoitua webissä ja tuottaa itsestään muille tietyntyyppistä mielikuvaa. Fonin käyttäjillä on mahdollisuus tuottaa itsestään kattavat infosivut (ei tosin ihan ircgallerian tai myspacen tasoa) ja saattaa ne kaikkien verkkoonsa liittyvien näkyville.

Itse en ole vielä ikinä ollut kenenkään muun foneron verkossa, mutta jännityksellä odottelen ensimmäistä mahdollisuuttani hyödyntää fonerouttani.

Aiheesta muualla:

Ei kommentteja: