lauantaina, syyskuuta 16, 2006

langattomuudesta

Hmm, tällä hetkellähän Digitalla on toimilupa koko maan kattavan langattoman laajakaistaverkon rakentamiseen. Koko Suomen pinta-alan pitäisi olla katettu vuoden 2009 loppuun mennessä. En aivan tajunnut. Kenelle käyttäjä tällaisessa verkossa maksaa verkon käytöstä ja kuinka monilla eri tunnuksilla verkkoon pitää eri paikoissa mennä?

Onko junissa ja muissa julkisissa liikennevälineissä silti oltava joku oma verkko? Liikenne- ja viestintäministeriön raportissa junien laajakaistoittamisesta pohditaan eri tekniikoita ja liiketoimintamalleja, mutta muuttaako tilannetta, jos tuo kattava laajakaistaverkko oikeasti toteutuu?

olen aika tajuttoman tyytyväinen siitä, että esimerkiksi HKL ryhtyy tarjoamaan paikallisbussien matkustajille langatonta nettiyhteyttä. Matkustan itse paikallisliikenteen busseilla vain harvoin, mutta olen iloinen siitä, että niin monelle muulle avautuu mahdollisuus hyödyntää bussimatkansa kaikkeen järkevään ja mielekkääseen sekä sen kautta kokea entistä suurempaa tyytyväisyyttä joukkoliikkumisvalintoihinsa. Dodokin onnittelee HKL:ta tästä päätöksestään.

Ei kommentteja: