maanantaina, lokakuuta 30, 2006

Anna Kortelainen: Rakkautta sattumalta ja muita kirjoituksia

Kun kuulin, että Anna Kortelaista oli pyydetty puhumaan Helsingin Megapolis-tapahtumaan (jossa se sitten olikin ihan tykki), kävin kirjastosta hakemassa hänen Rakkautta sattumalta -kirjansa. Oikeastaan yritin hankkia Päivä naisten paratiisissa, mutta sitä ei ollut saatavilla. Nyt vihdoin, pidennettyäni laina-aikaa kirjaston sietokyvyn rajoille, myös luin sen.

Anna Kortelainen kirjoittaa hyvin opiskeluajan nautinnollisuudesta, tyttärensä barbeista, nuoruudensa kesätyöstään jäätelönmyyjänä, Catherine M:n seksuaalielämästä, prostituutiosta, kirjakaupoista ja tietenkin Virginiesta. Ehkä eniten kuitenkin pidin barbitarinasta, jossa Anna suostui barbinhankintaan, vaikka periaatteessa pitää barbikulttuuria vastenmielisenä. Kiidän nyt viemään kirjaa takaisin kirjastoon, mutta määräisin kyllä mielelläni Anna Kortelaista sopivina annoksina kelle vaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

En ole lukenut hänen kirjaansa, mutta kuuntelin hänen haastetteluaan radiosta. Maailmaa paljon nähneenä Suomesta ollen poissa 37 vuotta havaitsen jälleen, että täällä perspektiivit ovat niin suppeat kuten hänen esittämänsa radion ohjelmassa.