lauantaina, syyskuuta 16, 2006

kiinteät silmälasit ja disneyn hedelmäbisnes

Äärimmäinen vaihtoehto paksusankaisille kekkonen-silmälaseille on tietenkin kiinnittää linssit nenälävistykseen. Minimalististista. Idean alkuperäisen keksijän ja itsekokeilijan James Sooyn haastattelu Body Modification eZinessä.

Toinen tärkeä keksintö on törmäysturvallinen sateenvarjo Bumperella.

Disney sekaantuu elintarvikebisnekseen myymällä brändiään kiinnitettäväksi hedelmiin. Tuoreiden hedelmien tekeminen kiinnostavaksi keskeisille kohderyhmille ei tietenkään ole huono juttu, mutta disneyversiot monista oikeasti elämyksellisistä saduista ja kansantarinoista ovat niin latteita, että en periaatteessa iloitse lapsien altistamisesta disneyhahmojen kuville kaikkialla.

Mulle Nalle Puhin määrittelevät E.H. Shephard (linkissä myös ihania kuvia!) ja Alexander A. Milne, Disneyn Nalle Puh on ihan jotain muuta ja yltää vain pieneen osaan siitä, mihin alkuperäisversio. Samoin Pieni Merenneito, jonka alkuperäisversiota (englanninkielinen käännös) Disney on soveltanut aika rajusti ja jota en millään osaa arvostaa. Ariel-nimen valinta merenneidolle on tosin aika onnistunut.

Joskus hampurilaisateriat ovat suuria, joskus taas pieniä.

Designmessuilta menestykseen nousseilla Emma Megittin suunnittelemilla pehmohahmoilla Peellä ja Poolla on myös omat kotisivut. Viehättävää.

2 kommenttia:

Veloena kirjoitti...

Uuh, puhumattakaan siitä muuntelusta, jonka Maija Poppanen on läpikäynyt disneyhahmoksi valmistautuessaan... siinä on kyllä heitetty metafyysiset ideaalit romukoppaan.

Olethan tulossa la? Ja su?

Qtea kirjoitti...

Niin, Maijakin kyllä. Siihen tosin törmää aika paljon harvemmin kuin Nalle Puhiin. Mulle Maija Poppanen on edelleen kyllä enemmän Mary kuin Maija.

Selvitin muuten nyt vihdoin Wikipediasta, että mitä se Saago on, mitä ne kävi ostamassa sieltä sekatavarakaupasta. Wikipedia sanoo, että se on sellaista perunajauhon kaltaista tärkkelysjauhoa, mutta mulla on niin sellainen muistikuva että ne olisivat ostaneet sitä jotenkin kappaleittain, onko se sittenkin jotain muuta?

Totta kai olen tulossa la. Su on vielä epävarmaa, mutta haluaisin kovasti tulla. Pitää neuvotella ihmissuhteen kanssa, sen kannalta on vähän julmaa taas olla koko viikonloppu poissa.