torstaina, elokuuta 17, 2006

TV2006: Timo Airaksinen

Timo Airaksinen puhui Bostromin (mitäköhän sen ruotsalaiset sukulaiset ajattelevat nimenvaihdoksesta, eikö Bostrom kuulostakin ruotsiksi vähän hassulta?) jälkeen. Tämä oli erittäin jännittävä setti, koska se herätti erimielisyyksiä ja keskustelua. Aiheena oli siis postihmisten tunne-elämä. Airaksinen esitti, että ihmisen tunne-elämä on kehittynyt viestintäjärjestelmäksi fyysisessä ruumiissa ja että minkäänlaisia tunteita ei olisi elleivät seuraavat kaksi ehtoa täyty: a) fyysisen ruumiin olemassaolo ja b) samankaltaisissa fyysisissa ruumiissa elelevien olentojen sosiaalisen järjestelmän olemassaolo.

Hurjia väitteitä, kuulosti kovin ihmiskeskeiseltä ja konservatiiviselta ja monella puolen salia protestoitiin. En itsekään olisi ollut ihan samaa mieltä. Myös valkokankaalle heijastetulla irc-keskustelulla esitettiin vastakkaisia mielipiteitä reaaliajassa - kaikki esitykset webcastataan.

1 kommentti:

Matti kirjoitti...

Ei se ole välttämättä ihmiskeskeistä, vain lihakeskeistä. Jos tietoisuuteni olisi muistitikulla, ei minulla tosiaan varmaan olisi tunteita.