torstaina, elokuuta 17, 2006

TV2006: Nick Bostrom

Tänään TransVisionissa, nyt vihdoin myös bloggaamisvalmiuksissa - tuli viime yönä ryhdyttyä asentamaan Ubuntua enkä ihan onnistunut saamaan Liloa ladattua, nyt onnistuin kuitenkin boottaamaan OSX:n. Harjoitukset jatkunevat päivän luentosetin jälkeen. Onneksi myöskin konferenssijärjestelyt vähän takkuilevat, videointi-, webcasting- ja wlan-säätäminen on syönyt huomiota sisällöiltä.

Aamupäivällä siis näin Nick Boströmin - siis Bostromin, isossa maailmassa on helpompaa ilman ääkkösiä. Hän puhui periaatteista, joiden perusteella valita erilaisia mahdollisia kehityskulkuja postihmisyyteen: mitkä muutokset ihmisorganismissa oikeasti voidaan katsoa parannuksiksi. Matti sanoi, että Bostrom on iso tärkeä aivo ja itsekin olin siinä käsityksessä. Esitys oli tietenkin ihan hyvin jäsennelty, mutta aihe ei ehkä ollut niin kovin ihmeellinen.

Hauska ilmaisu (varmaan siis evoluutioharrastajille oikeinkin tuttu ilmaisu, mutta mulle uusi) oli, että evoluutio on joissain kohdin jumissa paikallisissa optimeissa ja että teknologisin menetelmin näistä on mahdollisuus päästä irti kohti globaaleja optimeita. Tosin, evoluutio on ylittänyt monta paikallista optimia jo aikaisemmin ja niiden olemassaoloa on hyödynnetty argumenttina monessa-monessa evoluutionvastaisessa taistelussa. Ymmärrän sen, että perinteisen genetiikan menetelmin on hankalaa aikaansaada esimerkiksi valmiita elimiä, mutta onhan evoluutiokin ne jollakin tavalla aikaansaanut, vaikkakin aikajänteet ovatkin vähän toisia.

Ei kommentteja: