torstaina, elokuuta 17, 2006

TV2006: Bruce Lloyd ja Riccardo Campa

Seuraavaksi puhuu Bruce Lloyd, London South Bank Universityn professori. Hän kertoo olevansa kiinnostunut organisaatioista ja siitä, että miten ne saavat tai ovat saamatta asioita aikaan. Ensimmäisellä slaidilla on lainaus Viktor E Franklilta, kiinnostavaa. Muutosvoimat, merkitykset ja motivaatio, kuinka maailma tulee sopeutumaan ajatukseen ihmiselämän pidentämisestä ja kuinka yksilöt? Se humanismiosuus siitä transhumanismista tuntuu kyllä tänään vahvasti.

Lloydin jälkeen (joo, en kykene kirjoittamaan kovin tehokkaasti kuunnellessani, siksi lyhyet tekstit) puhutaan tutkimuksen vapaudesta EU:ssa. Puhujana on Italian Transhumanistiliiton pj, sosiologi ja Krakovan yliopiston professori Riccardo Campa. Tämä on päivän ainoa esiintyjä, joka ei käytä taustaslaideja, mutta on hyvä puhuja ilmankin.

Campa ehdottaa, että transhumanistiskenen pitäisi kyetä ymmärtämään muuta yhteiskuntaa ja suunnittelemaan omia siirtojaan sen mukaan. Niin totta - mega-aivojen on aina vaikea toimia taviksien sääntöjen mukaan, mutta tavikset määräävät, joten niitä on kyettävä miellyttämään. Mahtavaa, että täällä tajutaan puhua asiasta.

Uuh, en taida kohta enää jaksaa odottaa Aubreyta.

Ei kommentteja: