maanantaina, kesäkuuta 19, 2006

kaupungeista, kellosepästä, wowista ja macista

Turku on valittu Suomen kulttuuripääkaupunkiehdokkaaksi ja käytännössä Turku siis lähes varmasti on kulttuuripääkaupunki vuonna 2011, vaikka Kasan Marko ei siitä ilahtunutkaan. Onnea hyvästä kisasta Mäntälle ja Rovaniemelle, loistava suoritus! Turku on myös Rakkauden kaupunki. Viron ehdokas on Tallinna, mikä minusta on harmi, Tartto olisi ollut niin paljon hienompi kulttuuripääkaupunki. Tallinnassa ei ole edes jokea eikä oikeaa (vanhaa, yhtenäistä ja monitieteellistä) yliopistoa, vaikka hansakaupunki onkin. Ehkäpä kulttuuripääkaupunkius tekee Tallinnalle saman kuin Glasgowllekin, toivottavasti. Minun päässäni Tallinna on kuitenkin aina Tarttoa vulgäärimpi ja ikävämpi, kulttuuripääkaupunkiudelta on saavutus, jos se saa aikaan edes sinne muutoksen.

Vielä paikoista ja kaupungeista: Tammisaaressa on Suomen ainoa kellosepänliike, Roos, jossa asioin tänään vaihdattamassa paristoa rannekellostani. Urhoollinen perheyrittäjä kolmannessa sukupolvessa pitää edelleen liikettä pystyssä Tammisaaren keskustassa osoitteessa Långatan 17, kävelykadun poikkikadulla. Kaikki mitä Suomessa tiedetään kelloista tiedetään myös siellä. Vierailkaa, jos ikinä tarvitsette mitään maailman kellopalveluja tai kelloasiantuntemusta.

Sen Aulan Movementin (ja erityisesti Joichi Iton esityksen) jälkeen olen kovasti halunnut tietää, mistä WoWissa oikeasti on kysymys. Yritin eilen palkata paria kesälomaa viettävää koululaista pelaamaan sitä puolestani, mutta niiden vanhemmat tyrmäsivät ehdotuksen rajusti. En tajunnut, että on epätoivottavaa, että lapset viettävät kesäloman sisällä tietokoneen ääressä ja että ehdotukseni olisi ollut hyvin vahingollinen. En ikinä tajua tällaisia, ajattelin, että riittää, kun ne vaan silloin tällöin vähän pelailisivat. Ehkä elän ilman WoW-ymmärrystä jatkossakin. Miten joku ympäristö voidaan oikeasti rakentaan niin vuorovaikutukselliseksi, että siellä roikkuu niin halulla? Mitä elementtejä se vaatii ja miten tuotetaan sitä yhdessä tekemisen tunnetta? Haluaisin oikeasti nähdä mutta en pysty budjetoimaan elämästäni aikaa itse pelaamiseen.

Tilasin tänään mulle MacBookin. hurjaa. Saan sen ehkä kahden viikon kuluttua, tai ties milloin, kun niitä kysytään niin kovasti. Nyt en enää kohta jaksa odottaa.

Ei kommentteja: