tiistaina, kesäkuuta 06, 2006

homous ei kiinnosta iltapäivälehtiä

Miksi kaikissa iltapäivälehdistä lukemissani Kari S. Tikan kuolemaan liittyneissä lööpeissä ja artikkeleissa on viitattu helsinkiläiseen veroprofessoriin ja seksuaalivähemmistöjen suosimaan DTM-ravintolaan, eikä esimerkiksi tyylipuhtaammin helsinkiläiseen homomieheen ja homobaariin? Ensimmäisissä tapahtuman jälkeisissä artikkeleissa ei edes puhuttu DTM-ravintolan erityisluonteesta. Milloin homous on lakannut olemasta kiinnostavaa kaluttavaa iltapäivälehdille?

5 kommenttia:

Matti kirjoitti...

Homoseksuaalisuuden mainitseminen negatiivisessa asiayhteydessä nostaa esiin poliittisesti epäkorrekteja kysymyksiä.

Tikka, yli keski-ikäinen äijä, ilmeisesti vei kaksi parikymppistä venäläistä/virolaista poikaa kämpilleen seksi-ilottelua varten klubilta.

Karismastako oli kyse, vai maksetusta seksistä? Oliko tällainen käytös jotenkin riskialtista? Jos kyseessä olisivat olleet venäläiset tytöt, joku olisi jo huutanut ääneen hyväksikäytöstä ja mafiasta.

Tällaisia kysymyksiä ei saa esittää paperimediassa, koska ne tulkittaisiin homovastaisiksi.

Antti kirjoitti...

Miten uutisointi muuttuisi, jos murhaajat olisivat olleetkin naispuolisia? Olisiko otsikko ollut: Venäläiset ilotytöt murhasivat arvostetun veroprofessorin!

Antti kirjoitti...

Ai niin, paidat tuli. Sulle o lady fit jemmassa.

Qtea kirjoitti...

Mutta siis silti: milloin paperilehdet ovat ryhtyneet pelkäämään homovastaisuudesta tuomituksi tulemista? Eikö iltapäivälehtien kohderyhmästä kuitenkin suuri osa ole sitä makkaraasyövää lippalakkikansaa, jolle jo sivaritkin ovat pelottavia? Kyllä mun mielestä esimerkiksi pohdiskelut kiristyksestä, lahjonnasta tai Tikan asunnossa harrastetuista seksiakteista kuuluisivat tämäntyyppiseen artikkeliin. Kuitenkin keski-ikäinen mies + kaksi nuorta miestä näyttää olevan niin hankala kuvio, että minkäänlaista selitystä illan tapahtumien kulusta ei edes yritetä kehitellä.

Jos professorin murhaillan seuralaiset olisivat tosiaan olleet naispuolisia ja otsikko olisi ollut Venäläiset ilotytöt murhasivat arvostetun veroprofessorin!, olisi artikkelissa varmasti pohdittu yhteyksiä Venäjän mafiaan, parittajiin ja vaikka mihin huumeliigoihin. Huomaa, Antti, että sä teit myös oletuksen siitä, että professorin seura olisi ollut maksettua - IS & IL eivät edes olleet uskaltaneet tehdä tällaista oletusta.

Laitan paitameiliä.

Antti kirjoitti...

Alman ja Sanoman silmäätekevät todennäköisesti ovat korkeintaan yhden kytkyn päässä Tikan lähipiiristä tässä näkymättömässä, mutta vaikuttavassa HV-verkossa (hyvä veli).

Vastaavassa asemassa toimivan naisen osalta kirjoittelu olisi varmasti ollut voimakkaampaa. HV-verkko kun puuttuu.

Onhan kiusallista, jos saman looshin , korostan sanaa looshi, jäsenestä puhutaan julkisuudessa tällaista.