torstaina, elokuuta 19, 2010

koulukuvaus

HS: Koulukuvaamot kalastelevat kuvaussopimuksia lahjojen avulla

Kuluttajaviraston lakimies Katri Väänänen pitää kuvaamojen käytäntöä ongelmallisena.

Väänäsen mukaan kuvaamojen lahjat eivät saisi vaikuttaa yrityksen valintaan, vaan koulujen tulisi miettiä myös kuvien hintaa ja laatua.


Totta kai vähän ikävää, että budjettiensa tiukoissa puristuksissa koulut välillisesti maksattavat oppilaiden vanhemmilla elektroniikkahankintojaan, mutta vähän omituista, että meillä on kuluttajavirasto, joka kertoo oikeat kriteerit, joiden perusteella valinta eri tuotteiden välillä pitäisi tehdä. Varsinkaan kun koulukuva ei ehkä ole tuote, jossa eri yrityksien tuotteiden välillä olisi suuria eroja.

Ihan kiinnostavaa myös, että koulu tekee päätökset, vaikka varsinaisia asiakkaita ovat lasten vanhemmat. Lukioissa toki lukiolaiset itse saavat päättää, mutta tuskin peruskouluissa.

edit: haluisin ite kans koulukuvaan vielä joskus

1 kommentti:

Väinö-Pekka kirjoitti...

Kannattaa tulla peruskouluun töihin, niin saat ilmaisen koulukuva joka vuosi! Mulla on suunnitelmana pitää aina koulukuvissa samaa paitaa päällä, jotta voin sitten parinkymmenen vuoden päästä katsella kuvia ja yrittää määrittää sitä vuotta jolloin tämä työ sai hymyn vihdoinkin hyytymään. On se sitten hienoa katsoa, että tuossa vuoden 2016 paikkeilla näyttäisi henkinen selkäranka murtuvan.