torstaina, tammikuuta 11, 2007

Gatesin säätiön tukemista ja vähän muistakin kehityshankkeista

Vielä lyhyesti bloggaan siitä Gatesien säätiön lahjoituksesta kansallisten kansanterveyslaitosten kattojärjestolle, joka tuli siis keskeisesti Suomen Kansanterveyslaitokselle. Lahjoitusvaroilla tullaan tukemaan kansallisten kansanterveyslaitosten perustamista ja käynnistämistä erityisesti kehittyvissä maissa, joissa kansanterveyslaitoksille voi muodostua olla hyvinkin ratkaiseva rooli kansanterveyden edistämistyössä. Niin mahtavaa, olen iloinen kaikesta sellaisesta kehitysavusta, missä resursseja ei kaadeta loputtoman kivun, nälän, sairauksien ja kylmän poistamiseen, vaan jossa oikeasti on edes jotain mahdollisuuksia saada aikaiseksi jotain pysyvää ja oikeaa ja laajasti vaikuttavaa.

Vuoden alussa käynnistyivät myös omien Sinsibere - ja Manombo -hankkeidemme jatkohankkeet. Toivon kovasti, että niillä tulee olemaan pysyviä vaikutuksia johonkin ja että rahatalouden piiriin meidän toimiemme ansiosta kytkeytyneet ihmiset löytävät itselleen sopivia paikkoja toimia yhteiskunnassa ja että heidän uudet taitonsa meemiytyisivät, leviäisivät ja kulkeutuisivat yhä laajemmalle. Molemmat hankkeet ovat kaikilla perinteisillä kriteereilla mitaten olleet tähän mennessä erittäin onnistuneita, mutta haluaisin silti niihin jotain paljon laajempaa tai pysyvämpää.

Ulkoministeriö valitettavasti ehti ensin päättää rahoittavansa meidän hankkeita, joten siksi Gatesit siis varmaan joutuivatkin valitsemaan KTL:n.

Ei kommentteja: