Pääministeri on tänään palkinnut tietoyhteiskunnan parhaita käytäntöjä. Parhaat innovaatiot -sarjassa voitokkain oli Kulutuskapula, jonka ideana on, että kuluttajat voivat pakkauksista löytyvien viivakoodien avulla käydä Kulutuskapulassa hakemassa tuotteisiin liittyvää taustatietoa. Idea on hieno, mutta ylläpito kuulostaa aika haastavalta, kun listattavia tuotenimikkeitä ja viivakoodeja olisi ainakin satoja tuhansia erilaisia. Itse tykkään enemmän esimerkiksi Wizen lähestymistavasta. Wize kerää kuluttajien kommentteja eri verkkokauppojen sivuilta; sieltä, mihin kuluttajilla on eniten painetta kommentteja tuottaa. Tuotetietoa on toki myös Wizen omilla sivuilla, mutta pyrkimys yhdistää monille saiteille pirstaloitunut tuotekeskustelu on erittäin kannatettava. Sinänsä kyllä kovasti symppaan Kulutuskapulaakin ja olen tosi iloinen siitä, että se tuli tällä tavalla tunnustetuksi.
Noormarkun kunta sai kunniamaininnan tehokkuus-sarjassa hankkeestaan Pingviini pulpettiin. Nyt., jossa on kehitetty kouluille tehokas ja toimiva ratkaisu atk-laitteiston ylläpitoon. Kysymys ei itse asiassa ole erityisen suurista tai mullistavista asioista, vain siitä, että ohjelmistoja ei ylläpidetä jokaisella päätteellä erikseen, vaan keskitetysti yhdellä palvelimella. Jokaisella oppilaalla on oma henkilökohtainen työpöytä ja siihen liittyvät asetukset. Taloudellisesti ratkaisu on erittäin kannattava, koska laitevaatimukset ovat merkittävästi vähäisemmät, lisenssimaksut poistuivat kokonaan ja ylläpitohenkilöstön palkkakustannukset hupenivat murto-osaan.
On pakko sanoa, että nautin suunnattomasti ajatuksesta, että tulee olemaan lapsia, joille tekstinkäsittely ei tarkoita Wordia ja Internet Internet Exploreria (huom! versiossa 7 myös tabit, omg).
torstaina, marraskuuta 23, 2006
Kulutuskapula ja Noormarkun pingviinikoulu
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti