torstaina, marraskuuta 30, 2006

haluan kuulla joululahjatoiveita

Hei olisi tosi kivaa, jos kaikki hihkuisivat joululahjatoiveitaan blogeissaan kuten Janne on tehnyt. Kuitenkin toisten ihmisten toiveet ovat niin käsittämättömiä, että ikinä ei voi tietää, mistä ne oikeasti ilahtuisivat. Se olisi minulle tosi avartavaa, koska koen ymmärtäväni toisista ihmisistä ainakin yhtä vähän kuin Veloena. En esimerkiksi tiedä, tunnenko ketään muuta, joka ilahtuisi Xboxista, mutta koska senkaltaisia laitteistoja ostetaan niin useaan kotitalouteen kuin niitä ostetaan, olisi äärimmäisen epätodennäköistä että en tuntisi ketään potentiaalista Xboxin ostajaa. Yllättäkää minut!

Meijulla oli jo yksi hyvä joululahjaehdotus, mutta haluaisin kuulla myös joululahjatoiveita.

Toivoisin, että ensi vuodeksi vanhempani eivät enää tilaisi minulle sitä karmeaa Voi Hyvin -lehteä, jonka hyvinvointijutut saavat minut voimaan pahoin, varsinkin, kun niiden ennen ihan ok ruokasivuistakaan ei enää ole kasvisruokia kun noin viidesosa, eikä sekään siis ole enää syy koskea koko lehteen.

4 kommenttia:

Veloena kirjoitti...

Ohhoo, onko tosiaankin Voi Hyvin muuttunut liharuokaisaksi? No johan on aikoihin eletty! Minä en suorastaan voi siitä pahoin, mutta kyllä äidin hössötys sen jutuista on välillä vähän, hmm, vaikeasulatteista. Joskus siellä on kyllä ihan hyviäkin juttuja joukossa, mutta enimmäkseen sitä lukiessa tulee vain surulliseksi, koska tajuaa, että niin moni ajattelee, että uskoo kaiken maailman prismaterapioihin ja sen sellaisiin tosissaan (minä uskon kyllä niiden PLASEBOvaikutukseen ;) joka on hyvin dokumentoitu...) ihan vain sen takia kun on kasvissyöjä jne.

Qtea kirjoitti...

No siis en ole varma että onko siellä liharuokiakin, mutta munaa ja maitoa jne siellä on keskeisissä rooleissa kyllä koko ajan kaikissa ohjeissa, vaikka vuosi sitten ei ollut melkein ikinä.

Mun mielestä on karmeaa jos mun vanhemmat luulevat että tykkään sellaisesta energia- ja kristallitoiminnasta. Plasebovaikutukseen uskon myös vahvasti. Mulla ei myöskään ole mitään estoja dehydrattujen kasviöljyjen tai valkaistun sokerin suhteen ja ihmettelen jatkuvasti sitä, miten minun kuvittellaan vieroksuvan sellaista.

Anonyymi kirjoitti...

Placebovaikutuksesta sen verran, että on käsittämätöntä, että joku prisma sellaisen saa aikaiseksi. Lääkkeiden osalta hommaa on tutkittu ja esimerkiksi psyykenlääkkeissä placebovaikutus on jopa yhtä suuri kuin ihan oikalla aineella. Homma perustuu siihen, että hermosto oppii, mitä lääke tekee. Mutta tämä koskee siis vain lääkkeitä, joiden vaikutus ulottuu suoraan johonin tiedostettavaan. Esim. immuurijärjestelmään vaikuttavilla lääkkeillä placebovaikutusta ei ole.

Toinen juttu oli, että teksti innoitti minut ajattelemaan Voi pahoin -lehteä. Hyvinvointilehden taitolla ja tyylillä toteutettu lehti, jossa käytäisiin lävitse ruokavalioita, liikunnan vähentämistä ja itsensä ylikuormittamista. Tavoitetilana esitetään luonnollisesti paha olo. Erilaista terveystyötä.

Qtea kirjoitti...

Hii joo. Uratie voisi tulla pahoinvointilehden liitteenä, se assosioituu kuitenkin vahvemmin pahoinvointiteemaan kuin esim. tekniikkaan ja talouteen ;).