perjantaina, elokuuta 18, 2006

TV2006: Giulio Prisco

Nyt niin sympaattinen setä, Giulio Prisco, puhuu metaversesta, keinotodellisuudesta ja siitä, miten web 2.0:n jälkeen tulisi web3.D.

3D-ympäristöt ovat intuitiivisesti helpompia käsitellä kuin 2D-ympäristöt. Virtuaaliympäristö voi täydentää ja tukea irl-elämää, sen ei tarvitse olla mitenkään poissulkeva tai vähempiarvoinen. Hyviä sovelluksia esimerkiksi 3D-videokonferenssit, joissa voidaan tuottaa entistäkin vahvempia läsnäolon kokemuksia.

Puhuja on vakuuttunut siitä, että tiiviit, globaalit, kansainväliset virtuaaliyhteisöt, joita maantiede ei rajoita, voivat saada monia hyviä asioita aikaan maailmassa. Käytän mmerkittävän osan elämästäni siitä kärsimiseen, että sijaitsen aina väärissä paikoissa, enkä ikinä siellä, missä merkittävimmät asiat tapahtuvat, voin todella uskoa, että näille olisi markkinoita. Prisco ehdottaa sloganiksi "Avatars of the world, unite!"

Nyt puhutaan Second lifesta, jossa jo nyt tapahtuu merkittäviä asioita, kuten esimerkiksi kaupankäyntiä, poliittista toimintaa, oppimista tai taiteentuottamista. Suzanne Vega on ensimmäinen oikean elämän megatähti, joka on esiintynyt Second Lifessa, mutta tuskin viimeinen. Second Lifessa on syntynyt myös hauska filosofinen uskomusjärjestelmä, Church of Virus, jossa suurimmat synnit ovat dogmatismi, apatia ja tekopyhyys. Jopa tämä TransVision on Second Lifessa.

Virtuaaliympäristössä biologia ei rajoittaisi elinikää - tässä esityksessä puhutaan ehkä ensimmäistä kertaa kunnolla uploadauksesta.

Ei kommentteja: