sunnuntaina, maaliskuuta 26, 2006

kleiniläinen kateus, narsismin uhrit ja Halosen viron kielen taito

Eilen Nelosen lauantai-illassa näytettiin Polanskin Katkera kuu. Huh, kylläpäs on kleiniläinen kateus on parisuhteessa vaarallista, itsenäisyyden menettäminen ja riippuvuus toisesta syövät itseyttä aika rajusti ja voivat johtaa aika pahoihin tilanteisiin.

Ei liity ylläolevaan, mutta Suomessa toimii yhdistys nimeltä Narsistien uhrien tuki ry. Jään heti miettimään, kenestä maailman narsistista olen eniten kärsinyt ja ketkä raukkaparat ja missä määrin mahtavat minun narsismistani kärsiä.

Presidentti Halonen oli tänään ainakin maailman sympaattisin, kun piti Lennart Meren muistopuheen viroksi. Aina niin sympaattista, kun joku esiintyy puutteellisella kielitaidolla ja yrittää parhaansa, lähetin presidentin kansliaan kiitossähköpostiakin.

2 kommenttia:

Veloena kirjoitti...

Qtea, en tiedä, tunnetko sinä oikeita narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsiviä, mutta minä tunnen yhden. Ja usko pois, sinä ET ole narsisti. No way.

Qtea kirjoitti...

Hip, en ehkä ole mitenkään pätevä diagnosoimaan lähimmäisiäni ja pyrin sitä viimeiseen asti välttämäänkin, mutta joo, tunnen muutamia asiantuntijoidenkin diagnosoimia narsisteja.

Enkä ihan oikeasti kyllä epäillyt, että olisin kauhea ja sietämätön narsisti 24/7, mutta ajoittain ja epäsäännöllisestihän kaikenlaisia piirteitä ihmisissä ilmenee ja ajoittain tiedän voivani käyttäytyä hyvinkin narsistisesti. Riippumatta mistään, on kiinnostavaa pohtia, että miten ja missä tilanteissa se ilmenee.