keskiviikkona, toukokuuta 11, 2011

CSD 19:n High Level Segment

Näin murenee usko. Voi YK. Äsken avattiin CSD 19:n High Level Segment ja sali oli periaatteessa täynnä (puolillaan, kaikki istuu kai kahvilassa) ministereitä (kaikenlaisia valtiosihteereitä tai kansliapäälliköitä).

Jos tavoitteena on vähän nostattaa henkeä ja vahvistaa yhteistä visiota, niin ei ehkä kannattaisi a) jumiutua menneisiin epäonnistumisiin b) itkeä niitä kaikkia asioita jotka on jo huonosti c) vatvoa teknisiä yksityiskohtia. Mutta ehkä tavoitteet olivatkin jotkin toiset.

Mulla oli korkeat toiveet Jeffrey Sachsia kohtaan, mutta se vaan kertoi perusteellisesti, miten asiat onkin huonosti ja miten vähän on poliittista tahtoa ja erityisesti miten huono US on. Kuitenkin se olisi se tyyppi, joka osaisi tosi hyvin kertoa, että kehittyvissä maissa on paljon potentiaalia ja koko ajan tapahtuu älyttömästi ja nyt sitten meidän pitäisi yhdessä päättää, että miten ohjailtaisiin kehitys parhaaseen mahdolliseen suuntaan.

YM:n kansliapäällikkö Pokka ei vielä ole pitänyt omaa puhettaan, mutta näiden joukossa se kyllä tulee olemaan ihan timantti (jos se mun näkemä drafti nyt oli tässä sessiossa).

Ei kommentteja: