keskiviikkona, syyskuuta 27, 2006

greenpeace & mac

Lainaus Greenpeacelta:

I love my Mac. I just wish it came in green.


En itse edelleenkään ole jaksanut opetella käyttämään Macin kissaeläinkäyttöjärjestelmiä (enkä ole oikeastaan edes perillä siitä että mikä mulla on). Boottaan Mac-puolelle silloin, kun haluan leikkiä naamanvääntelyleikkiä iSightilla. Kiroan yksinäppäimistä hiirtä mutta tajuan silti että joku saattaa näistä tykätä ja että GPkin.

2 kommenttia:

Tuomas kirjoitti...

Vinkki: voit milloin vain lykätä siihen Maciin ihan tavallisen, kaksinäppäimisen PC-hiiren ja se toinen näppäin toimii sitten kuin CTRL+hiiren näppäin. Oikeasti yksinäppäiminen hiiri on muinaisjäänne ja Applen design-fiksaatio, joka kannattaa ohittaa valitsemalla onnistuneempi hiiri joltakin muulta valmistajalta.

Qtea kirjoitti...

Joo, niin mä monessa tilanteessa teenkin, mutta kuitenkin haluaisin, että kannettava olisi niin up'n go, että ei tarvitsisi kaikenlaisia härpäkkeitä kantaa koko ajan mukana.

Oikeastaan kävin jo kerran Indesolilla hiirenostoaikeissa, mutta niillä ei sitten tietty ollut sellaisia pieniä. Pääsin varmaan senkin myyjän käsittämättömien naisasiakkaiden top ten -listalle toteamalla myyjälle, että näistä ei yksikään ole mulle riittävän söpö. Mustan MacBookin kanssa ei vaan voi kuvitella mitään jumbo-ergo-Logitechia :P.

Ja kyllähän Applella on varmaan alunperin ollut käytettävyyspointti tuossa yksinäppäimisyydessään. Tässä on yksi aika hyvä näkökulma siihen. Hitto vie, kunnon pätkätyöpätkä jossain helpdeskissä voisi avata aika paljon näkökulmaa aika moneenkin käytettävyys- ja designkysymykseen, pitääpä yrittää hankkiutua sellaiseen joskus.