perjantaina, elokuuta 18, 2006

TV2006: David Wood

Olen rumasti ollut aikaansaamatta mitään dokumentaatiota eilen Aubreyn jälkeen, mutta ehkä nyt vähän taas. Senaatintorilla vannottiin sotilasvalaa tuossa TransVisionin aamupäiväsession aikaan - olipas kammottavaa törmätä taas vähän siihen surulliseen maailmaan, jossa ajattelulle ja yksilöllisyydelle ei ole tilaa.

Nyt Symbianin David Wood, joka puhuu ihmisen ja mobiililaitteiden (second personal brains) integraatiosta. Mobiililaitteet kehittyvät ja kehittyvät, hinnat vajoavat alas ja volyymit kasvava. Materiaalikulujen osuus laitteiden tuottamiskustannuksista pienenee. Yhä suurempi osa puhelimista tulee olemaan älypuhelimia (smartphones). Nyt näytetään kaaviota teknologian omaksumisesta (technology adoption life cycle). Ratkaiseva vaihe teknologian läpimurrolle on se, kun teknologiasta innostuneet ovat testanneet ensimmäisen sukupolven lastentautiset tuotteet - markkinoiden on siinä vaiheessa oltava valmiita tuottamaan valmiita ja vaivattomia ratkaisuja massoille.

Älypuhelimet tulevat tekemään läpimurron, koska ne mahdollistavat seuraavat toiminnot:
communicating (and messaging)
safety & connection (timely info in context)
fashion & fun (personalisation)

Uuh mitkä miljoonaa toimintoa tällaiseen mobiiliaivoon tulee, aika coolia kyllä. Voisin hyvinkin kuvitella että kaikki elämänhallinta tulisi hyvin hoidettua tuollaisella älyaivolla ja että kaikki hajanaisuus ja tekemättömyys korjaantuisi yhdellä hyvällä älylaitehankinnalla.

Nyt Wood hehkuttaa Hakkerietiikkaa (domainia hackerethics.com ei enää ylläpidetä), oho, nyt on ollut jo kolme slaidia siitä. Vau, tulevaisuus on parempi kuin menneisyys ikinä, jos työtä tehdään hakkerietiikan mukaan, hyvähyvä.

Ei kommentteja: