lauantaina, kesäkuuta 10, 2006

ilmastonmuutoskeskustelusta ja maceista

Tietokonekirjallisuuskustantaja O'Reillyn blogissa, O'Reilly Radarissa, käydään kiihkeää ilmastonmuutoskeskustelua Al Goren An Inconvenient Truth-elokuvan pohjalta. Bloggaaja Marc Hedlund oli vaikuttunut ilmastonmuutoksen ehkäisemistoimien tärkeydestä ja kehoitti samoin ajattelevia lukijoitaan ostamaan ensi-iltaviikonlopun lippuja, jotta katsojatilastot osoittaisivat amerikkalaisten pitävän aihetta merkittävänä. Kommenttiosastolla näyttäisi edelleen kuohuvan vilkas keskustelu.

Hedlund kritisoi Goren elokuvaa liiallisesta Mac-pitoisuudesta, sillä Gore istuu Applen hallituksessa. Kuitenkin myös Tim O'Reilly (tietokonekirjallisuuden ehkä suurin kuningas) näyttäisi olevan innokas Macin käyttäjä ;).

Olen itse ehkä noin kolmen kuukauden ajan aktiivisesti suunnitellut kannettavan tietokoneen hankkimista ja näyttäisi siltä, että millään muulla valmistajalla ei ole tarjota minulle sellaista laitetta, mitä yhtään voisin kuvitellakaan haluavani. On hämmästyttävää, miten useimpien laitevalmistajien mielestä yksityisasiakkaiden ei lähtökohtaisesti pidä haluta ostaa hyviä koneita. Vähänkin käyttökelpoisemmat/haluttavammat tietokoneet myydään aina ensisijaisesti yritysasiakkaille, eikä asiakaspalvelunumeroissa osata kertoa niistä mitään, saati että niitä olisi nähtävillä missään muualla kuin myyntimiesten autojen takaluukuissa tai jossain kehätien takana sijaitsevissa maahantuojan varastoissa. Saatan oikeasti vielä joutua ostamaan Macin, minäkin.

4 kommenttia:

Antti kirjoitti...

Osta ibari. 12" ThinkPadi on aika viehkeä. Tai T43 vähän järempi, mutta kuitenkin helposti liikuteltava.

Qtea kirjoitti...

Joo, harkitsin T43:a sekä myös Z60:a, mutta ibarit eivät ole nykyään enää ibareita, en symppaa niitä. Tämä on tunnekysymys, IBM on herättänyt minussa aina lämpimiä tuntemuksia, mutta ei todellakaan enää nyt kun ne lääppivät Microsoftia näin kiihkeästi.

Sitäpaitsi olisin halunnut nähdä ja räplätä niitä koneita ennen ostopäätöstä (ja ajaa LiveUbuntua), soitin niiden maahantuojalle ja sain jotain myyntikonttorien numeroita, jotka sitten joko eivät olleet yhtään innostuneita ottamaan minua vastaan ja osa sijaitsi niin hankalasti. Mä haluaisin oikeasti tuntea itseni asiakkaaksi enkä juoksupojaksi, aika nopeasti lakkaa huvittamasta tällainen. Applekaupat ovat niin paljon helpompia.

Mikko kirjoitti...

Hyvä hyvä! Mac on oikea valinta!

Qtea kirjoitti...

Hip, kiitos Mikko kannustuksesta. Harkitsen MacBookia, ongelma on nyt lähinnä se, että en tiedä ottaisinko mustan vai valkoisen :D.